Gremio Vitalis verkoopt Boix Europe

Gert Romme 28 maart, 2018

Gremio Vitalis B.V. heeft haar 50% aandelenbelang in Boix Europe B.V. verkocht aan haar mede aandeelhouder, Boix Maquinaria S.L..

‘We dragen een prachtig bedrijf over dat actief is in meer dan 20 landen en waar een enthousiast team zich iedere dag inzet voor de beste verpakkingsoplossingen voor haar klanten’.

Hieronder een weergave van een bijzondere samenwerking:

In 2006 nam Gremio Vitalis B.V. de aandelen van Handelsonderneming Versleijen B.V. over. Praktisch een eenmanszaak met één werknemer, maar wel met een prachtige klantenbasis en exclusieve verkooprechten voor o.a. Boix machines in de Benelux. Na een grondige analyse van de marktpositie, de uitdagingen van klanten en de oplossingen die het bedrijf kon bieden kwam er één conclusie: hier liggen veel mogelijkheden voor groei. Met de goedkeuring van de Spaanse machinefabrikant veranderde de naam in Boix Europe en werd het bedrijf al snel specialist in de verkoop, installatie en onderhoud van Boix machines.

Na vier jaar van vernieuwen, groeien en opschalen was Boix Europe de belangrijkste distributeur van Boix Maquinaria wereldwijd. Genoeg reden om de belangen van fabrikant en distributeur te gaan delen. In 2010 kocht Boix Maquinaria 50% van de aandelen van Boix Europe. Er werden heldere afspraken gemaakt over uitbreiding van het exclusieve verkoopgebied en de ontwikkeling van nieuwe generaties dozenopzetmachines waar met name Europese klanten om vroegen.

Boix Maquinaria en Gremio Vitalis bouwden de afgelopen jaren gezamenlijk verder aan hun joint venture. Boix Europe is nu actief in 23 landen. De dagelijkse leiding is overgedragen en in goede handen van Managing Director Job Schmidt. Met de volledige overname van Boix Europe zal Boix Maquinaria in staat zijn haar voorsprong als wereldmarktleider verder uit te bouwen.

‘Ons doel is bereikt, op naar het volgende avontuur. Wij wensen het bedrijf Boix, de familie Boix en onze collega’s in Eerbeek en San Isidro het allerbeste toe!’

Maickel Weyers en Gert Romme

Gremio Vitalis B.V.